RECOM-HUAT

RECOM-HUAT

Bécs

Lakosok száma: 1,7 millió
Terület nagysága: 415 km²

A 2009-es Mercer-tanulmány első helyezést adott Bécsnek a világ azon városai között, ahol a leginkább érdemes élni. 215 világváros életminőségének összehasonlításakor Bécs 39 vizsgálati tényező alapján érte el az első helyezést. Itt épp úgy figyelembe vették a politikai, szociális, gazdasági és környezetvédelmi szempontokat, mint a személyes biztonság, az egészségügy, a képzés és a közlekedés kérdéseit. Az ilyen és ehhez hasonló sikerek annak a következetes és a követelményekre szabott útnak köszönhetőek, amely által a várost egyre inkább lendületes közép-európai tudományos székhelyként jegyzik. Bécs városa folyamatosan költ a képzésre és a szakképzésre, mivel ez a város további fejlődésének ill. fejlesztésének a kulcsa.

Bécs régi, Bécs új: és így sokszínű - a pompás barokk épületektől az „arany" szecesszión át a mai építészetig. Több mint 100 múzeum, számtalan nevezetesség mint pl. a Schönbrunni kastély, a Hofburg, a Spanyol Lovasiskola, a Stephansdom vagy az Óriáskerék látható itt - mindezekkel és még sok egyéb látnivalóval várja Bécs látogatóit. Bécs egyik legfelkapottabb bevásárló utcája a Mariahilfer Straße, ahol számos üzletben lehet többek között divatcikkeket, ékszert és egyéb kiegészítőket vásárolni.

Bécs pihenés is: A városnak kereken a fele zöldterület. 280 császári park és kert gazdagítja a városképet. Tavasszal egyedül a Népkertben 400 rózsafajta borul virágba. A városkörnyéki pihenőhelyek, mint a Práter, a Bécsi Erdő és Lobau sétákra, kirándulásokra, túrákra és kerékpártúrákra hívják az odalátogatókat.

 

   Copyright fényképek:
Borvidék:Hans Labler
Bécsi jeges álom: Stadt Wien Marketing
Az Állami Operaház: Wien Tourismus
Bécs alkonyatkor: Hans Labler

 

Bécs Föváros Magisztrátusi Igazgatóság 27. ügyosztálya

Az MA 27 Bécs város Európa-részlege és magában foglalja Bécs város brüsszeli összekötő irodáját is. Célja Bécs és a CENTROPE-régió pozicionálása az európai egyesítési folyamat tekintetében.

Az MA27 főbb feladatkörébe tartoznak az EU-támogatások, a Bécs város magisztrátusán belüli EU-koordináció, az EU általános ügyei, a kommunális szolgáltatások, valamint az EU kohéziós politikája Bécs és a CENTROPE-régió vonatkozásában. Az EU-támogatások esetében a program alapjainak elkészítése és megtárgyalása után a vonatkozó támogatások adminisztrációját is itt végzik. Az EU regionális támogatásokat illetően az MA27 a bécsi projektgazdáknak segítséget nyújt a projektek kidolgozásában és megvalósításában.  

A RECOM-projektben a bécsi illetékesek elsősorban a munkaerőpiac, képzés és képesítés területéért felelősek. A hálózatok létrehozása és elmélyítése segít optimalizálni a kétoldalú együttműködést, és ily módon hozzájárul a koordinált és fenntartható regionális fejlesztéshez.

A további célok között szerepel a közös regionális identitásra irányuló tudatformálás és a szomszédos régiókról szerzett tudás ösztönzése, valamint a projektgazdák és a program szempontjából releváns szervek közti együttműködés konkrét támogatása és annak kialakításában való részvétel.

Ìgy Bécs jelentősen hozzájárul a közös régió további hosszú távú és fenntartható egyesüléséhez.        

 

A RECOM HU-AT projektben a kapcsolattartó személyek  Mag.a Birgit Peters és Mag.a Julia Forgács.

News