RECOM-HUAT

RECOM-HUAT

Burgenland- az ország napos oldala

Népesség: 277.569
Terület: 3.965,5 km²
Főváros: Eisenstadt

Burgenland a köztársaság legkeletibb tartománya, és egyedül neki van közös határa Magyarországgal, amely 356 km hosszan elnyúlik. Északkeleten Burgenland a Szlovák Köztársasággal határos, míg délkeleten Szlovéniával. Területileg Burgenland Ausztria 4,7%-át fedi le és a népesség számát tekintve Ausztria legkisebb tartománya. Burgenlandban négy különböző népcsoport él, amelyek egy multikulturális közösség kialakulásához járulnak hozzá: osztrákok, magyarok, horvátok és romák. Északburgenland a Fertő-tóval - Közép-Európa legnagyobb sztyepptavával - nagyrészt a magyar Kisalföld peremvidékéhez számolható. Közép- és Délburgenlandot az Alpok dombos nyúlványai formálják.

Burgenland különleges kulturális fénypontjai a zenei- és nemesitörténelemre vezethetők vissza. A Raidingban született Liszt Ferenc (1811-1886) és Joseph Haydn (1732-1809) a két legismertebb személyisége Burgenlandnak. Ebben az összefüggésben említhető az Esterházy család is, akik a kultúrtörténetben jelentős európai helyet foglalnak el. 

 

   

Copyright fényképek:
Technika: Walter Luttenberger
Boros pince: Regionalmanagement Burgenland
Gyerekek és EÚ-labda: Walter Luttenberger
Fertötó: Regionalmanagement Burgenland

 

Burgenlandi Regionális Menedzsment

A Regionalmanagement Burgenland GmbH (RMB-Burgenlandi Regionális Menedzsment) szolgáltató, kapcsolattartó és első érintekzési pont az EU-t érintő összes kérdésben a teljes burgenlandi lakosság számára.
Továbbá az RMB olyan projekteket is folytat, melyek az Európai Együttműködést, a hazai vállalatok versenyképességét és az emberek képzését is elősegíti. Az RMB GmbH-át 1995 áprilisában alapították.

Az RMB az európai uniós regionális támogatások koordinácóját, a regionális/határokon túli együttműködések kiépítését, az „EuropeDirect" keretében történő európai uniós közéleti kommunikációs munkát , a burgenlandi természetvédelmi területek kezelését, a burgenlandi kreatív iparágak gondozását, a falumegújítási projektek lebonyolításának támogatását, a határokon átnyúló közlekedési koordinációt, az európai uniós együttműködési projektek kezelését illetve minden európai uniós támogatási projekt felügyelését és az uniós projektek értékelését vállalja magára. Ezen kívül az RMB szárnyai alá tartozik a Lokale Aktionsgruppe (LAG) nordburgenland plus, a regionális finanszírozási intézmény a burgenlandi kétoldalú ETZ programok számára, a közigazgatási hatóság az Ausztria-Magyarország program számára és a közigazgatási hatóság az 1. számú cél utánpótlás program, a Phasing Out számára.

A célcsoportok közé tartoznak potenciális támogatók (kis- és középvállalkozások, Magánvállalkozók, Egyesületek), a közvélemény formálói, regionális politikusok, települések, iskolák/főiskolák, az EU iránt érdeklődők és a teljes burgenlandi lakosság.

A RECOM kapcsolattartó személy bemutatása:
Mag. (FH) Daniela Schuster, főiskolai tanulmányok az FH Wiener Neustadt-on, üzleti tanácsadás szakon, 2002 óta dolgozik az RMB-nél, a nemzetközi és kétoldalú kooperációs- és hálózati projektek összehangolásáért és kezeléséért felelős, az ARGE Centrope Agency üzletvezetője. 

www.rmb.co.at

News