RECOM-HUAT

RECOM-HUAT

Alsó-Ausztria - a sokszínüség és az ellentétek tartománya

Lakosainak száma: 1,6 millió
Területe: 19.177,78 km²
Fővárosa: St. Pölten

Alsó-Ausztria 414 km-en határos Csehországgal és Szlovákiával, és nincs messze Magyarországtól sem. Alsó-Ausztriában öt fő régiót különböztetünk meg, melyek a következők: Industrieviertel, Weinviertel, Waldviertel, Mostviertel és Niederösterreich Mitte.
Nagy kiterjedésű területének köszönhetően tájait és kultúráját a sokszínűség és az ellentétek sokasága jellemzi. Gazdag kulturális öröksége - kastélyok, várak, kolostorok, római kori régészeti leletek - és az alpesi, pannon, észak- és déleurópai hatások találkozása kedvező feltételeket biztosít mind a nyári, mind a téli turizmusnak. Az Industrieviertel tájegység, amely a Dunától délre és Bécstől keletre egészen az Alpokig (Schneeberg, Semmering) terül el, kiterjedt mezőgazdasági területekből, ipari területekből és a Baden körüli, ún. „termálvonal" menti szőlőskertekből áll. A Carnuntum régészeti park, a Semmering, a Schneeberg magyar és szlovák szomszédaink kedvelt kirándulóhelyei közé tartozik.
A bécsújhelyi „Technopol"-nak és a mellette működő szakfőiskola képzési lehetőségeinek köszönhetően a régió a csúcsminőségű kutatás fellegvárainak egyike.                                

Copyright fényképek:
Anya és gyermeke: Copyright Wiener Alpen in Niederösterreich Tourismus GmbH; fényképész Franz Zwickl
A bécsújhelyi MedAustron: EBG Medaustron
Szélerőmű: Regionalmanagement Niederösterreich
Schneeberg tavasszal: Copyright Wiener Alpen in Niederösterreich Tourismus GmbH; fényképész Franz Zwickl

 

Alsó-ausztriai Regionális Menedzsment

A Regionalmanagement Niederösterreich (Alsó-ausztriai Regionális Menedzsment) 2004-ben alapult, és azóta koordinálja Alsó-Ausztria öt fő régiójában - az Industrieviertelben, a Weinviertelben, a Waldviertelben, a Mostviertelben és Niederösterreich Mitte-ben - a regionális fejlesztést.

Tevékenyégünk középpontjában a regionális hálózatépítés és együttműködés, a projektfejlesztés és az azzal kapcsolatos tanácsadás áll. Felvilágosítást nyújtunk az EU-támogatásokkal kapcsolatban és segítünk eligazodni a támogatási lehetőségek között. Továbbá támogatjuk Alsó-Ausztria tartományt és régióit a tartományi fejlesztési koncepció, a regionális stratégiák és a kulcsfontosságú projektek megvalósításában.

 

RECOM HU-AT Projekt kontakszemélyei Alsó-Ausztriában:

Andreas Weiß a RECOM HU-AT projektvezetöje és 2000 óta az Industrieviertel regionális menedzsere. Regionális menedzserként hozzájárult a térség Nyugat-Magyarországhoz fűződő kapcsolatainak kiépítéséhez és alakításához. Ezen keresztül számos INTERREG IIIA és ETE kezdeményezés valósult meg sikeresen. A RECOM HU-AT projekt vezetőjeként továbbra is az Ausztria és Magyarország közötti együttműködésért dolgozik.

Triteos Meidlik Hajnalka a RECOM HU-AT projektmenedzsere.
1999 óta az Industrieviertel határon átnyúló tevékenységeinek és projektjeinek kidolgozásáért, fejlesztésért és gondozásáért felelős Alsó-Ausztria déli része, Magyarország és Szlovákia között. 2007 óta koordinálja Regionalmanagement Alsó-Ausztria nemzetközi tevékenységeit.

 

News