RECOM-HUAT

RECOM-HUAT

A RECOM-hálózatok elősegítik a határ menti régiók versenyképességének növelését, tematikus információ- és tapasztalatcserét tesznek lehetővé és hozzájárulnak a határon átnyúló regionális fejlesztéshez. A határon átnyúló együttműködésben elsősorban a helyi és regionális (projekt)kezdeményezéseket támogatják.

Hálózati témáink:
környezet és energia; képzés és munkaerőpiac; közlekedés és mobilitás; gazdaság-kutatás-innováció

Az osztrák és magyar résztvevőkkel létrejövő, kétoldalú, régiókon átívelő hálózatépítés nyitórendezvényére a Regional Cooperation Management c. konferencia keretében 2010. május 26-án, Sopronban került sor, ahol a résztvevők elmélyült eszmecserét folytattak a jövőbeli hálózatok tartalmáról és súlypontjairól, valamint a RECOM-partnerek által nyújtott támogatás lehetőségeiről.
Valamennyi résztvevőnek köszönjük az együttműködést és az értékes ötleteket. A legfontosabb eredményeket az alábbi dokumentumban foglaltuk össze.  


2010 őszétől ezekre az eredményekre alapozva folytatjuk hálózatépítő tevékenységünket. A konkrét hálózatokat érintö tevékenységekről és rendezvényekről az egyes hálózatok linkjei alatt tájékoztatjuk Önöket.

A tematikus hálózatok szereplőinek bevonásával 2013. év során elkészült stratégiai dokumentumok:
Ki kivel és milyen témában működik együtt az oszrák-magyar határ menti régióban?  Miben rejlenek a jövőbeli lehetőségek és esélyek? 

Ezeknek a kérdéseknek jártunk a végére egy határon átnyúló hálózati elemzés segítségével. Az elemzés célja az volt, hogy elemezzük a Bécs, Burgenland, Alsó-Ausztria és Stájerország, valamint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye között már működő projekthálózatokat, és a jövőbeli jellegükre vonatkozóan lehetőségeket kristályosítsunk ki.  

A hálózati elemzés eredményei helyet kapnak az Ausztria-Magyarország 2014-2020 közti együttműködésére irányuló támogatási program programozási folyamatában. További részleteket a RECOM HU-AT hálózati tartalmaz.

News