RECOM-HUAT

RECOM-HUAT

6. RECOM turizmus témájú hálózati találkozó 2014. július 3., Großwilfersdorf/Ausztria

„A természeti és kulturális örökség erősítése az Ausztria- Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Programban 2014-2020”
 
Kereken 25 turisztikai szakember gyűlt össze Ausztriából és Magyarországról 2014. július elején a 6. RECOM turizmus témájú hálózati találkozón, hogy közösen eszmecserét folytasson a 2014-2020-as támogatási időszak konkrét projektsúlypontjairól. 
Az érdeklődés középpontjában olyan ötletek és projektkezdeményezések álltak, amelyek a 2014-2020-as Ausztria-Magyarország Program keretében lehetővé teszik a turisztikai határon átnyúló együttműködést. 
A RECOM hálózat keretében már a legutóbbi találkozó alkalmával is számos osztrák és magyar turisztikai képviselő folytatott eszmecserét a jövőbeli turisztikai stratégiákról és projektekről. Az egyre konkrétabb formát öltő programozás nyomán a magyar és osztrák turisztikai szakemberek ebben a RECOM által kezdeményezett folyamatban intenzív munkával véleményt cserélhettek a 2014-2020-ra tervezett tevékenységekről. Ennek során elsősorban az aktuálisan megvalósult projektekből származó pozitív és negatív tapasztalatok álltak a középpontban, valamint az a kérdés, hogy milyen hatást sikerült elérni az eddigi projektekkel. Kritikus szemmel nézve is figyelemre méltóak az eredmények, mivel a közös határtérség turisztikai ajánlatai de facto magasabb minőségi szintre kerültek, és növekedett a vendégek, illetve a vendégéjszakák száma, ami közvetlenül a határon átnyúló projektekre vezethető vissza. 
 
A jövőbeli határon átnyúló együttműködés súlypontjait a túrázás, a zarándoklás, a bor, a kerékpározás és a natúrparkok alkotják, de meg kell jegyeznünk, hogy az együttműködés játéktere az új osztrák-magyar programban az ezen túlmutató tevékenységek előtt is nyitott lesz.
Plenum 6. NW Treffen Tourismus

Plenum 6. NW Treffen Tourismus

Side-Gespräche 6. NW Treffen Tourismus

Side-Gespräche 6. NW Treffen Tourismus

Arbeitsergebnisse 6. NW Treffen Tourismus

Arbeitsergebnisse 6. NW Treffen Tourismus

Plenum 6. NW Treffen Tourismus

Plenum 6. NW Treffen Tourismus

News