RECOM-HUAT

RECOM-HUAT

„Tegyél jót és beszélj róla“

Sikeres Nemzetközi Kommunikáció és PR tréning (Web 2.0 használatával)

Egy jó projekt megérdemli, hogy jól kommunikáljuk: az EU-projektek ETE projektgazdái számára 2 napos gyakorlati workshopot rendeztek a Regional Cooperation Management RECOM HU-AT 2014 keretén belül, melynek célja az volt, hogy a projektgazdák projektjeik közönségkapcsolatát és reklámozását javítsák.

A Sopronbánfalvi Kolostor (Sopron) – amely közvetlenül Magyarország és Ausztria határnál fekszik – a Nemzetközi Kommunikáció és PR tréning (Web 2.0 használatával) számára a legmegfelelőbb helyet és keretet biztosította 2012. szeptember 12-13. között. 

A klasszikus PR munka mellett az ETE projektgazdáknak meg kellett birkózniuk az interkulturális kommunikáció kihívásaival és a Web 2.0 magas szintű használatával. „Tegyél jót és beszélj róla” – így hangzott a szeminárium mottója, mely során az osztrák-magyar határrégióból származó résztvevők olyan gyakorlatokkal és módszerekkel dolgoztak, amit már másnap alkalmazni tudnak munkájuk során.

„Gyakorlatorientált, érdekes, rövid idő alatt sok új ismeret a social médiával kapcsolatban és sok felhasználási lehetőség. Számos példa segített a tartalom megértésében és jó tippeket kaptam, hogy hogyan tudom használni a saját munkaterületemen a social médiát.” – egy elégedett résztvevő visszajelzése.

A szemináriumot Mag. Téglásy Gergely (TG), a Bécsi Egyetem (Publicisztika és kommunikációs tudomány) lektora tartotta szimultán német és magyar nyelven. TG, aki Bécsben és Budapesten él és dolgozik kommunikációs szakértőként, nemcsak sok éves interkulturális tapasztalatát adta át, hanem gyakorlati tudását is a Web 2.0 használatával és a social média működésével kapcsolatosan.

Az izgalmas gyakorlatokkal és frissítő játékokkal szinte elrepült a két nap a felújított kolostor inspiráló környezetében. Így összegezte egy résztvevő a tréning sikerét: „Tökéletes egyensúly az egyes blokkok között. Nagyon szórakoztató volt és soha sem éreztem ’tanulásnak’. Ennek ellenére nagyon sok mindent viszek magammal, amit a projektmunkámhoz is használni tudok.”

 

Kommunikation & PR Training

Kommunikation & PR Training

Kommunikation & PR Training

Kommunikation & PR Training

Kommunikation & PR Training

Kommunikation & PR Training

News